Telefonlarını Gerektiği Kadar Kullananlar Daha Mutlu Bir Hayat Sürüyor Olabilir Mi?
Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden bu yana insanlar telefonlarında olması gerektiğinden daha fazla vakit geçirmeye başladılar. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi çeşitli uygulamalarla insanların telefona gerektiğinden fazla bağlanmasıdır. İnsanlar telefonu sadece ihtiyaçları olduğunda değil sosyal medya, uygulamalar, oyunlar vs. ile sürekli kullanmaya başladırlar. Bu durum öncelikle zamanımızı gereksiz kullanmamıza neden olmaktadır. En büyük dezavantajı kendimizi alamadığımız telefona gerektiğinden fazla vakit harcayıp kendimizi geliştirecek ya da kendimizle ilgilenecek zamanı kaybetmektir. Aynı zamanda sosyal medyada fazla geçirilen vakit insanlarda sahip olamadıkları şeylere ulaşmak isteme duygusu yaratmaktadır.
Bu da büyük ihtimalle mutsuz olmamızın en büyük nedenidir. İstemek ve ulaşamamak duygusu insanı içinden çıkılmaz boşluklara sürükler. Fakat sadece işimiz olduğunda genel olarak göz gezdirsek bu tarz uygulamalar yararımıza bile olabilir. Herhangi bir kıyaslamaya gitmeden, kendimizi olayın içerisine sokmadan takip ettiğimiz kaynaklar bize zarardan çok yarar verir.
Özellikle yeni yetişen nesil giderek daha fazla telefonlara bağımlı bir nesil olarak büyümektedir. Birbirlerinin yaptıkları her şeyi takip etmektedirler. Bunun en kötü yanı özel hayat kavramlarının gelişmemesidir. Böylece daha bilinçsiz, sorgulamayan, hep başka şeylere ulaşmaya çalışan ve mutsuz olan bireyler yetişir. Bunun önüne geçmek için önce kendimizden başlamak üzere telefonun sadece ihtiyaçlarımız için üretilmiş olan aletler olduğunu farkına varmamız ve ona göre davranmamızdır. Yetiştirdiğimiz çocuklara da bunu anlatmalıyız. Telefonu hayatlarının odağına koyan insanlardan olmazlarsa daha mutlu ve farkında bir hayat sürebilirler.